10 september 2025 van Appeltern naar Aalst
10 september 2025 - Brakel, Nederland
Vanochtend heerlijk ontbijt gehad in de B&B van de enthousiaste Marscha. Zij heeft het goed voor elkaar met 5 gastenkamers en een grote theetuin erbij. Veel mensen die de tuinen bezoeken in Appeltern blijven daar een nachtje slapen.
Omdat we zo min mogelijk bagage op de fiets willen meenemen had ik een paar schoenen aan en sandalen in de tas gedaan. Helaas waren mijn schoenen vanochtend nog nat van de regen en moest ik vandaag met sandalen aan fietsen in een paar fietssokken. Dat stond heel raar.
Iedere dag hebben we een aantal pontjes te gaan over de Maas. In deze tijd van het jaar wordt daar veel gebruik van gemaakt. Bij Heusden houdt de Maas op en gaat over in andere rivieren. We vervolgen onze weg langs de Afgedamde Maas. Er wordt veel gewerkt langs de rivier, veel dijken worden opgehoogd. We moeten vaak een omweg maken of een geheel andere weg kiezen.
We zijn nu bij een b&b in het tuinhuisje van Ellis tussen Aalst en Zuilichem in. We zitten aan de dijk en een restaurant in de buurt is er niet. Alleen een snackbar dus dat wordt vanavond een patatje eten.
totaal vandaag gefietst 62 km